7+1 неща, които не знаеш докато не станеш родител

Безгрижни и щури нощи, купони, пътешествия, един ден си тук – друг там, 30 минути под душа, ресторанти, палатки, нощни преходи… Колко ли още неща са се случвали преди всъщност да стана родител?! Но някък си всичко започва да става супер скучно, след като започна да се повтаря за пореден път… Предполагам всеки с наследник в рода би се припознал, но дали всъщност започнахте да цените тези неща?

1. Времето е безценно!

  • Всъщност се оказва, че започваме да си даваме сметка за времето едва когато започнем да нямаме време за нищо. Когато от ,,имам цялото време на света” минеш на ,,боже, нямам време дори да отида до тоалетна, очите ми са подпухнали, не съм се къпал от 7 дена, дори не помня кога за последно спах непробудно …” – честито! Ти вече си родител! 🙂

2. Ставаш по-уверен

  • Може би когато не си родител, всъщност не осъзнаваш колко си отговорен към света и към теб самия. Природата е направила така, че когато станеш мама или тати увереността е следствието, което те кара да дадеш сигурност на твоят малък герой.

3. Страхотен готвач си!

  • М-да… Ако преди сте поръчвали храна от foodpanda или takeaway, или пък сте похапвали на някой готин пикник в стил ,,абе каквото има, нали е храна” , сега трябва да следиш варено, пушено, въглехидрати и аминокиселини ,, мале, да няма алергии към тази храна??”, калории… И единственото ти спасение от тези притеснения са да минеш на принципа ,,сготви си сам” и повярвайте – вашите наследнци и половинки много ще го оценят! А ако не можете да готвите, повикайте неволята – тя ще ви научи! 🙂

4. Душът е перфектен за 3 минути

  • Откакто станахме с един повече, започваха да ми се причуват все по-често детски проплаквания, звуци на падане от легло, викове и т.н. Най-вероятно родителско изкривяване, което само по себе си води до ускорение и взимането на душ се превръща в гонене на рекорд за скорост или направо си е цяло приключение да не забравиш да си измиеш зъбите, или пък да измиеш лицето си със сапун.

5. До сега ти е било супер скучно

  • Докато преди проблемът ми беше с какво да облека тази рокля или пък кой цвят да избера за вечерните снимки, днес се чудя дали въздухът е достатъчно влажен за да може малкият герой да спи, дали млякото е достатъчно топло или как ще понесе новият прах за пране, да не го захапе някоя буболечка и да се окаже алергичен, а тогава вече какво ще правим?!

6. Почивка?!

  • Всъщност думата ,,почивка” има доста широко значение – почивка на море, почивка през уикенда, почивка в планината или пък почивка на СПА… Но когато станеш родител тази дума се превръща в табу или ако се случи така, че да имаш някакво време за себе си, то ще е 2 минути на дивана докато правиш план за деня, 4 минути на масата за fast food, 3 минути под душа и… всъщност ако имаш някоя печена баба покрай теб да те отмени за малко, ще си най-щастливият човек на света!

7. Пералнята е най-добрият ти приятел

  • Дори не съм се и замисляла преди колко ценен е всъщност този електроуред! Мисля, че рекордът на пускане на пералня за едно денонощие е 7 пъти, препълнена с наакани гащи, захабени лигавници, двайсетина чифта дрехи сменени ей така, защото баба е откачила от щастие днес е решила да премени малкият наследник около 20 пъти в различни одежди…

8. Да гледаш звездите вечер …

  • Когато се запознахме с мъжа ми, нямаше вечер в която да не стоим до 5 сутриннта и да не зяпаме нагоре, да разказваме най-различни истории и да споделяме своите емоции, втренчени в небосвода и правейки най-различни образи от звездите. Но днес, под звуците на детски смях или плач, въртящ се барабан на пералня, забравена мивка или някоя интерактивна играчка, си е цял лукс да стоиш безгрижно под небето и да гледаш звездите с часове.

Е, в крайна сметка се решихме да имаме още едно дете – няма драма!


%d bloggers like this: