Какво е да си sneakerhead?

Какво е да си sneakerhead, от къде тръгва и как можеш да извършваш това хоби в България? За това разговаряме с Камелия Иванова в рубриката ,, Мотивирай се”.

Тя е младо, енергично и красиво момиче. Завършва ,,Спортна журналистика” в Национална Спортна Академия (НСА) ,,Васил Левски” гр. София и нейната страст са спортовете и по-специално баскетбола. Практикувала е различни спортове, като джиу джицу, лека атлетика, занимава се професионално с плуване и фитнес. Следи ежедневно модните тенденции, участвала е в YouTube канала на footcourt, където в последствие вдъхновява десетки младежи с нейният стил и любов към кецовете. Инспирирана от Майкъл Джордан, Коби Браянт и различни музикални изпълнители, тя стартира своята колекция, единствена по рода си в България. Това дава начало на нови пътешествия и запознанства със супер готини и интересни хора от целия свят, които споделят нейната страст.
Sneakerhead или в превод ,, събирач на кецове” е хоби, което представлява събиране на кецове и колекционирането им. То възниква през 80-те години, когато тепърва започват да излизат този тип обувки, вдъхновени от спортове като баскетбол и скейтборд.
Камелия притежава колекция от около 100 чифта лимитирани сникърси, закупени от различни краища на света. Всеки един от тях е със сантиментална стойност за нея и я връща към местата, на които е била и хората с които се е срещнала.
Ето какво сподели и какво я е тласнало към селектирането и изборът на тази колекция:
,, Когато започнах да се занимавам по-сериозно със спортуването, започнах да си взимам различни кецове. От малка си мечтаех да имам сникърси като на Майкъл Джордан, защото той ме е вдъхновил да се занимавам със спортуване и неговият принос към сникърс културата е несравним. Като цяло любовта към спорта ме вдъхнови да се занимавам с този вид колекциониране. Винаги съм намирала начин и съм успявала да събера пари и да си купя най-новите модели. Всеки един чифт за мен е със сантиментална стойност и носи история със себе си – за нови запознанства, различни преживявания, интересни случки и т. н. Нещо забавно, което ми се случи: когато се регистрирах за първият release на колаборацията Nike x Off-White в NikeLab Лондон и спечелих Presto OG, бях сбъркала името си в бързината. Когато отидох да си взема кецовете в списъка не беше Камелия, а нещо от сорта на Карелия. Но мениджъра на магазина беше много готин и все пак успях да ги взема. 😁 След цялото пътуване, вложени пари и време, направо ми прималя за момент 😁 Като цяло, всяка една случка си я помня с усмивка на лице.

Нейното послание към читателите: ,, Независимо какво носите и как се обличате, важното е да откриете себе си, своят стил и да се харесвате такива, каквито сте и дори да е много трудно, винаги се стремете да постигнете нещата, които желаете! Няма невъзможни неща! “

Можете да видите нейната колекция подробно, като я последвате тук.


One thought on “Какво е да си sneakerhead?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: