Мисия ,,Мама и Татко” или как протича един ден с две деца

Доста млади семейства, които имат по едно дете се замислят и си представят живота с две. Е, ние осъществихме това и нашите мисли вече са реалност, още повече, че имаме късмета да имаме едно момче и едно момиче. Освен това, те са напълно различни като отглеждане и личности. Ето така протича всяко денонощие през първите три месеца, когато дойде новият член на семейството вкъщи, а първото човече е на 2 години:


1. 8:30ч. – отварям очи, всички спят след поредната тежка нощ – за щастие бебето само се буди да яде, а баткото бълнува и реве часове наред. Едвам успявам да се надигна от леглото и започвам да събуждам тате и бате. След половин час молби към по-големия бебешор, скандали, караници, успява да се надигане от леглото и да се дотътри за закуска. Отрича всякаква храна и още закусва каша за 4 месечни бебета.
2. 9:30ч. – бебето се буди да яде. Нахранвам го и пак заспива. Междувременно малкият бандит се е разбеснял с баща си и вършее цялата къща. Аз търча и оправям след тях, защото ако остане нещо неоправено, после се събира около час, в който да търсиш и връщаш всичко на място.
3. 10:30ч. – бебето има колики. Люлеем на ръчички, шезлонги, колички и всичко, което се сетиш. В същото време баткото още протестира по пижама, неще да се преоблече и не дава да сменим памперса от презноща.
4. 11:30ч. – започвам да се чудя какво да сготвя на баткото, защото от малък уж всичко яде, но когато не е на кеф започват претенциите. Набъркам два вида манджи и се моля да ги яде, защото ако не се нахрани хубаво става още по-напечено положението.
5. 12:30ч. – от тук бодне, от там вземе – мина обяда и Криско се е нахранил. Мисията успешна! След неговите опити да се храни сам, започва великото чистене, миене, бърсане, пускане на перални и прочие. Бебето се буди, таткото го храни, докато аз подреждам. За щастие големият ни син е научен да помага, естествено, когато е в настроение!
6. 13:30ч. – след половин часови молби, успявам да приканя баткото да спи. Бебе номер 2 вече спи дълбоко и непробудно.
7. 14:30ч. – бандитът още не е заспал, побеснял е до безкрайност, а аз вече се чудя какво успокояващо да пия след безбройните молби, прикани, закани и разговори да заспива това дете и отговорът му е НЕ!
8. 15:30ч. – слава на Бога, баткото е заспал, но бебе номер 2 има колики и връща мляко. Започва преобличане, сменяне на памперси, дундуркане та чак да ти се завие свят. След като едвам успявам да си направя поредното кафе за деня и бебето се кротна, баткото започва да шава и да ме търси с ревове. Хайде пак на другия фронт. Междувременно таткото глади, зарежда нова пералня, прави списък с покупки и проверява дали всичко е наред в къщата, защото току се окаже, че баткото е пуснал фурната, гътнал минерална вода, хвърлил нещо в тоалетната и т.н.
9. 16:30ч. – търчеейки от едната в другата стая и изпитото на един дъх кафе, трябва да събуждам баткото, защото ако го оставя да спи до по-късно, тежко и горко на всички вечерта! Сигурна съм, че и съседите намазват от нашите шумотевици.
10. 17:30ч. – след тикане с ръка на всички предложени десерти, едвам успявам да нахраня това момче с 2 плодови млека. Доволен, че е надделял с неговите протести, започва отново да вършее къщата.
11. 18:30ч. – след голямо приканване, баткото успява да се съгласи да излезем за една кратка разходка, защото времето все още е студено и е зима. През това време тати храни бебето, сменя памперси и го люлее.
12. 19:30ч. – бебето нахранено и спи, таткото успял да почине за 5 мин., аз и Криско се прибираме и сядаме да го нахраня. Пускаме за 16-ти път за деня ,, Замръзналото кралство” и благополучно успява да си изяде цялото ядене. Междувременно аз и таткото успяваме да боднем по нещо от масата и успяваме да хапнем.
13. 20:30ч. – време е за баня! Изкъпвам бебе номер 2, а през това време тате и бате измислят поредната щуротия и всичко, което подредено и на мястото си, отново е на купчина в хола. След къпане, обличане, масажи, разтривки и хранене на бебо си разменяме ролите с тати.
14. 21:30ч. – след като тати е оправил бъркотията, леглото, измил след вечеря, отивам да къпя бандитко. На излизане от банята, след като иска да ми вземе четката за зъби, изтърве я в мръсната вода, олигави я и я напои с детска паста за зъби, успявам да го изкарам. След 25 минутно гонене из стаята да го облека и най-накрая дойде вечерта!
15. 22:30ч. – бебе номер 2 от час има колики и с тати са във всекидневната, а аз все още се опитвам да приспя баткото.
16. 23:30ч. – навсякъде е тихо – и двете деца спят! В края на деня дрехите по мен са в сополи, лиги, пюрета, миришещи на манджи, а по косата ми има паста за зъби, разтопен шоколад и кой знае какви други неща с неясен произход. След като успяваме да се видим за 5 минути с таткото и да си кажем по някое изречение, бебка се буди отново да яде и докато тати я храни, аз успявам да си взема набързо душ и да реанимирам за ноща. След като изляза от банята и се облека, баткото вече се пробужда и ме търси отново. Отивам при него а през това време тати влиза в банята, докато бебето спи.
17. 03:30ч. – след около 2 часа бълнуване и ревове, баткото успява да заспи.
18. 4:30ч. – бебето е гладно и отивам в другата стая да го храня, за да не събудя тате и бате.
19. 6:30ч. – бандитко отново се пробужда и се върти, но слава богу без ревове.
20. 8:30ч. – денят започва наново по старо му.

Е, общо взето е супер забавно да имаш деца. Давам си сметка, че това е най-трудното нещо в живота! Въпреки всички трудности в ежедневието, ви гарантирам, че когато дойде вечерта и видиш щастливо заспалите дечица, си даваш сметка, че си дал нещо на този свят и че си най-щастливият човек на света! Бих казала, че е прекрасно да имаш деца! Няма драма! 🙂


One thought on “Мисия ,,Мама и Татко” или как протича един ден с две деца

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: