Пътят към школата и езикa на Гьоте

В днешната статия от рубриката,, Мотивирай се” ще ви запозная с едно момиче, което избира да бъде посланик на един от най-трудните езици – немският. Тя решава да се занимава с преподавателска дейност и да вдъхновява стотици българи да изучават един от най-древните езици и да им помага да се реализират успешно, като им предава своите знания. Тя се казва Петя Маркова и е едва на 25 години, но решава да бъде посланик на познанието. Тя завършва средното си образование през 2014 год. в езикова паралелка в Средно училище “Николай Катранов” гр. Свищов с английски и немски език. Увлечена от изучаването на ,,езика на Гьоте”, Петя заминава за Германия, където завършва с отличие двугодишен курс на обучение към Universität Duisburg-Essen (UDE), град Есен – Германия. Следва бакалавърска степен по “Финанси” в Стопанска Академия,, Д. А. Ценов” гр. Свищов, а по време на обучението си успява да извоюва множество престижни награди както на общинско, така и на национално ниво. Става първенец на випуска към факултета, в който се изучава. Към настоящия момент Петя се обучава в магистърска програма към Великотърновски университет “Св. Св. Кирил и Методий” гр. Велико Търново, специалност “Немски език и чуждоезиково обучение”. Занимава се с преподавателска дейност от пет години – първоначално в езикова школа, а последните три в онлайн такава. Провела е над 5500 урока. Помогнала е на стотици хора да постигнат индивидуалната си цел в изучаването на немски език, като това да се справят успешно на изпит или да преодолеят страхът си от говорене и общуване с други. През 2021 год. Петя се решава да създаде своя онлайн школа по немски език с мисията да предава своите знания по интересен и достъпен начин на останалите.

Ето какво още споделя за себе си:

“Занимавам се с онлайн обучение през последните години. Смятам, че това е най-ефективният, комфортен и достъпен начин за учене, особено що се отнася до индивидуални уроци. Именно за това моят фокус е заложен върху индивидуално обучение. Идеята ми за чуждоезикова школа по немски се зароди в съзнанието ми още като ученичка, тъй като имах задълбочен интерес към изучаването на немски език. Когато учих в Германия, имах непреодолимото желание да застана от страната на катедрата. Знаех, че искам да бъда учител. Знаех, че това е моето призвание. По-късно, вече в България, спечелих първо място в конкурс на тема “Моят старт в бизнеса”, организиран от СА “Д.А.Ценов” с разработка на бизнес план за онлайн школа по немски език. Журито ми пожела да успея да реализирам този план, а аз им обещах, че няма да ги разочаровам. С моята разработка и идея спечелих първо място в България на Националния конкурс, организиран от Фондация “Еврика” в категория,, Икономика”. Темата, по която разсъждавах беше “Моето бъдеще – мечти, планове и реалност”. Тези две ценни награди, както и натрупания опит през петте години, в които преподавам, бяха “опорният стълб” за създаването на “Индивидуални онлайн уроци по немски език – Петя Маркова”. Смятам, че правилното икономическо мислене стои в основата на всеки бизнес. Всеки млад човек трябва да е икономически грамотен и подготвен преди да стартира своя дейност, без значение в коя сфера е тя.


На читателите на блога ,,Няма драма” пожелавам да бъдат здрави и целеустремени за постигането на нови постижения. Открийте това, което ви прави щастливи и което ви мотивира да се развивате и го следвайте неуморно, защото само този, който повярва в мечтите си, успява наистина да ги осъществи.”

Освен онлайн уроци, можете да посетите и нейната школа, която е единствена по рода си за изучаване на немски език в родния й град Свищов, където ще се предлагат присъствени индивидуални уроци. Можете да я откриете на улица “Цар Освободител” 15 в град Свищов и да научите повече за нейната работа на www.germanwithpetya.com или на фейсбук страницата тук.


%d bloggers like this: