Спрете Земята, искам да сляза!

Не знам колко от вас ме познават или са чели изтрещелия ми блог… Но ето ме и мен в няколко щриха – млада майка на две деца, с прекрасен мъж до себе си, образована, живееща в малко китно крайдунавско градче, мечтател по природа и дива по душа.

Сигурна съм, че вече много от вас искат да слязат от Земята и от всичко това, което се случва на нея! Всичките тези работи покрай пандемията, екокатастрофите, скъпият живот ,,тихата война” на века. Сещате се… Но най-болно от всичко ми е небитието, в което живее човечеството! Напоследък се разразяват страхотни словесни битки между хората относно в*а*к*с*и*н*и*т*е. Боли ме! Боли ме от това безсмислено разделение, което направиха между човеците! Но ето едни размисли, далеч извън основното направление на блога ми – на един родител, на един гражданин и просто на един обикновен човек. Имах щастието да израстна в семейство на медицински лица – баща ми е уважаван лекар с повече от 30 годишен стаж, майка ми е медицинска сестра с най-добрата и сръчна ръка, а брат ми е виден фармацевт, работещ в една от най-големите фармацевтични компании в Европа. С годините имах интерес и щастието покрай родителите ми да контактувам със стотици лекари-професионалисти в различни сектори и да изслушвам техните гледни точки относно разразяващите се ежегодни грипове, вируси и т.н. А толкова ми е болно да коментирам по тази тема, и въпреки това…. Знам, че хората се в*а*к*с*и*н*и*р*в*а*т дали от страх да не разболеят свои близки, дали от страх за самите себе си или просто са приели статуквото и са взели решението да свикнат със случващото се и да не отделят толкова нерви на това? Знам, че другите не се в*а*к*с*и*н*и*р*в*а*т, дали от вярване в конспиративни теории, дали от идеята да не влизат в статуквото, дали от това, че са против в°а°к°с°и°н°и°т°е като цяло? Да, факт е, че в°а°к°с°и°н°и°т°е са помогнали на човечеството и без тях сега щяхме да сме много по-малко. Но също така е факт, че в момента говорим за същата такава, която е ефективна 6 месеца и не е от тези, дето едно време прадедите ни са я измислили да се слага веднъж и да сме готови за КУРавия живот на планетата! Никой от нас, обикновените човеци, не знае къде е истината! Всички ние просто четем някаква информация, която намираме от някъде, дали достоверна или не. Знам само, че всеки разумен човек с медицинско образование и специализирал в това направление би дал оптимален отговор дотолкова, доколкото той би бил логичен на база знанията и не манипулиран от определена аудитория хора.

Е, немили, недраги… В крайна сметка, никой не знае къде е истината! В момента ние всички сме като едни бебета – каквото ни се каже от ,,родителите”, то е правилно… Знам обаче, че всеки иска това да приключи! А дали въобще ще приключи или трябва да свикнем с този пълен хаос в QR кодове, зелени бланки и удостоверяващи статуса ни хартийки?! Единственото нещо, което искам е всички ние да бъдем здрави и знам, че това ще се случи от здравия и все още непромит разум на хората! И моля ви, не хабете време и нерви в излишни спорове на убеждаване кой е прав и кой крив!

Ш-ш-ш-т! Нека помълчим и се заслушаме във вълните на морето, в детския смях, в песента на птиците, в шумолящите листа! Погледнете човека до вас и му се усмихнете, целунете го, мечтайте заедно! Спомнете си за най-красивия момент в живота ви и се опитайте да създадете нов такъв! Е, напуснахте ли Земята поне за миг? А коя съм аз? Прочетете тук и ако все още не сте out of space, направете го сега! 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: