Антон Касабов – българската звезда на Холивуд

В днешната статия от рубриката ,,Мотивирай се” ще Ви разкажа за един много специален човек. Имах честта да взема интервю на един от най-известните българи отвъд океана- човек, който е успял да стане известен благодарение на своята воля и стремежът към успех. Този мъж завладява американските сърца и е за пример на хиляди хора по цял Свят. Представям Ви Антон Касабов – модел, актьор и спортист.

Трикратен световен шампион по бойни изкуства, 5 пъти европейски шампион по Таекуондо, 8 пъти US National таекуондо и шампион по бойни изкуства (1996 – 2004), 5 пъти Български национален шампион на турнири Отворени Бойни изкуства (1990 – 1995). Има спечелени 47 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал по таекуондо, снимал е роли с Джеки Чан, Елън Дедженерис и много други. Участвал е като рекламно лице за GUESS, American express, Propel fitness и други. Участвал е във филмите ,,Час пик” 3, ,,Tekken”, ,,Way of the tiger” и т.н.
Ето и нашето интервю – неговата завладяваща история за това, как е стигнал до тук и с цената на какво:


1. Представи се накратко – от къде си, какво си завършил?

– Здравейте, нинджи! Казвам се Антон Касабов. Роден съм в гр.София, но израстнах в македонската част на България близо до гръцката граница. Преди да завърша Национална Спортна Академия със специалност ,,Кинезитерапия” заминах за Ню Йорк, бях на 21 години.

2. Кое те вдъхнови и как се зароди желанието ти да станеш актьор и да се занимаваш с бойни изкуства? Къде си тренирал и как се реши да заминеш в Америка?

– Бях на 8 години, когато гледах на видеокасета първият си филм на Брус Лий. След това знаех какъв точно искам да стана като порастна – добър във бойните изкуства и актьор във филми с бойни изкуства. Започнах да тренирам таекуондо по времето на комунизма с едни от пионерите на това бойно изкуство в България. По-късно влязох в Националният отбор на България и започнах да се състезавам първо на национално ниво, после на европейски и световни първенства. Треньор на националният отбор по таекуондо тогава беше Слави Бинев.3. С какво се сблъска, когато отиде в щатите? Кое ти беше най-трудно?

– На 21 години имах възможност да замина за щатите и по-точно в Ню Йорк.
Визата ми изтече и останах там като нелегален емигрант през 1995г. Това обаче не ми попречи да се състезавам за Щатските национални първенства почти всеки месец, докато работех различни работи, за да се издържам. По това време бойните изкуства още не бяха професионални както UFC (най-голямата MMA организация в Света) е сега. Първите 6 години бях нелегален и това ми бяха най-трудните времена. Имах огромно желание да постигна мечтите си и да следвам стъпките на Брус Лий. Станах Световен шампион и взех зелена карта. След това взех участие в няколко големи американски реклами, които излъчваха постоянно тук. Първата ми голяма реклама бе за Propel fitness вода, после за кредитните карти American Express заедно с Елън Дедженерис. После за ASICS маратонки, както и за големият моден бранд GUESS. Взех малка роля в Час Пик 3. През това време развих малка школа по таекуондо тук, в която тренирам и до днес малки деца.
След години на ходене по кастинги за ,,лошият Руснак”( така ми казваха, тъй като не знаят тук къде се намира България) – постоянно се усещаше отблъскване и отговорът бе ,,НЕ”. Започнах да се занимавам с продуцентство и разбрах, че най-добре е да сбъднеш мечтите си, когато сам си създадеш тази възможност.
След 1 година в Ню Йорк се преместих в Лос Анджелис – бях сам, без да познавам никого и имах 700$ в джоба си.
От 26 години живея в Лос Анджелис и продължавам да се боря. Имам правата на няколко добри сценария, които са развити и готови за снимане.
Смятам да привлека едни от най-добрите таланти в action филмите от Холивуд, с които имам лични познанства и да снимаме в България.

4. Разкажи накратко някоя интересна случка, която ще помниш завинаги.

-Една от най-интересните ми случки бе запознанството ми с Мел Гибсън. Запозна ни наш общ приятел – китайски лечител и мастър по Китайската медитация Chi-Kung. Бях цял ден в къщата на Мел в Малибу и обсъждахме филми и една клиника за стволови клетки, която била спасила живота на неговият 90-годишен баща.5. Кой е най-големият ти успех?

– Най-големият ми успех е позитивното влияние в живота на хиляди американски деца, които съм тренирал и особено на тези, които ми израстнаха буквално в ръцете и съм тренирал повече от 10 години в школата ми.


6.Какво ще пожелаеш на читателите на блога?

– Пожелавам на твоите читатели здраве, истинска и чиста любов и най-вече – никога да не се отказват от мечтите си!

Можете да последвате Антон Касабов тук и да следите неговото развитие, кариера и успехи.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: