Как се промени животът

Когато бях дете, нямах търпение да започне лятната ваканция и още от първия й ден си отивах на село. Там прекарвах цялото лято с братовчедка ми – играехме на воля с още куп други деца, карахме колелета, бягахме по поляните, катерихме се по дърветата и правихме какви ли не щуротии. Вечер, макар и скромно, винаги имаше домашна и истинска храна, приготвена от баба ми с любов. Тогава нямаше набухватели в хляба, оцветители и консерванти в месото, защото пилето и свинското месо бяха от двора, млякото беше винаги прясно заквасено от прясно мляко от съседа, който гледаше крави, сиренето беше домашно, доматът откъснат от градинката на баба и още много сравнения, за които трябва да пиша цяла нощ и пак няма да ми стигне времето. Винаги по празниците се събирахме цялата рода – от където и да си винаги се прибираш вкъщи. С времето пораснахме и спряхме да се събираме, а и някък си животът се промени – стана на високи обороти, всеки с неговите си проблеми, всеки забързан в ежедневието си. Въпреки това, всяка среща, всяко запознанство и всеки човек оставя трайна следа в живота ти – поне при мен. Обичам, когато има емоции в хората – когато прегърнеш човек, когато го целунеш, когато прекарвате време в разговори и споделяте заедно емоции. За жалост, тези истински неща се размиха във времето – работа от вкъщи, а не сред хора, където можете да се смеете заедно, да се сближавате, да флиртувате невинно, да размените някоя усмивка. Учене от вкъщи – липса на емоции, на закачки, разменяне на погледи, прегръдка или пък правене на някоя щуротия. Всеки започна да гледа само и единствено себе си – да изкараш прехраната, да мине деня, да си останеш вкъщи на ,,безопасно”. Повечето хора започнаха да живеят в измислен свят – показват статукво в социалните мрежи, луксозен живот, лъжливи усмивки и изкуствено щастие.Помня всяка малка среща с любимите хора, помня всяко едно чувство на щастие, помня всяко едно преживяване.

Може би ще се припознаете между тези редове, а може би пък не. Може би ще ви накарам да се замислите за вашия живот, а може би просто ще подминете поредното писано в социалните мрежи. Надявам се всеки един от вас да намери доброто в себе си, да бъде истински, да вдъхновява и да се замисля по-често за истинските неща! Излизайте с приятели, обичайте, дарявайте добро, бъдете истински, а не фалшиви през призмата на дигиталния свят, правете преживявания и спомени, а не лайкове и коментари! Бъдете вдъхновители, а не покровители на социални фалшове.
Скоро ще дам началото на рубриката,, Мотивирай се”, където ще ви споделям за хора – млади, позитивни, градивни и винаги усмихнати. Хора, които са добри в това с което са се захванали и които виждат смисъл в доброто, в истинското и позитивното. Ако и ти смяташ, че можеш да дадеш мотивация на някого – сподели и предай нататък! 🙂


One thought on “Как се промени животът

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: