Създателят на музикални преживявания

Много хора пренебрегват професията на диджеите и не знаят какво всъщност се крие зад нея. Това е не просто работа за една вечер. Зад лицето на пулта се крие не просто човек, който пуска музика, а един творец – откривател на нови музикални усещания и създател на вълна от емоционални нотки. За да създаваш качествена музика и да бъдеш истински посланик на тази професия е нужно да имаш не само слух. Трябва да притежаваш усещане за музиката, да имаш въображение, знания и да твориш в синхрон със себе си и околните.


За това, днес в рубриката ,,Мотивирай се” ще ви срещна с Пламен Василев, още познат като DJ Diass. Той е един от най-известните млади диджеи и продуценти в България и може да бъде пример за много хора, които имат интерес в тази сфера . Започва своето професионално развитие още от 12 годишна възраст. В ранните си години изучава пиано и солфеж в продължение на 5 години и 4 – компютърно музициране и студио инженеринг. Носител на две награди през 2012г. за най-добър нов DJ на България. След третия си успешен албум ,, Reset the world” (2015г.) издаден от италианския лейбъл 303Lovers, DJ Diass бива разпознаван и търсен за многобройни участия на международно ниво – Амстердам, Барселона, Ибиза, Лондон, Москва, Люксембург и др. През 2016г. стартира своя бранд за концептуални събития ,,No orders”, с който организира тематични партита и културни мероприятия, сред които ,,Sacred Secret” , ,,Voyage”, ,, Circus of Dreams”, ,,Voodoo Rhythms” и др. Прави песни съвместно с българските певици Маги Джанаварова и Невяна Цветкова (DIVA), които се превръщат в хитове. Винаги можеш да намериш името му в класацията на ,,Beatport – organic house top 100″, а през последните години издава музиката си за едни от най-популярните музикални лейбъли за мелодична хаус музика – ,,Bercana music”, ,,Cosmic Awakenings”, ,,Lump Records” и други. Пламен Василев е и главен организатор, криейтив директор и резидент на фестивалът ,,Lost Gipsy Land”, който стартира през 2018 год. и се доказва като един от най-интересните и алтернативни български фестивали на открито, обединяващ в себе си музика, изкуство, мода, къмпингуване и вкусна стрийт храна.


Ето какво споделя още:
,, Още от ранна детска възраст бях силно привлечен към музиката. В последствие, когато бях на 11-12 години попаднах на, за времето си тогава, дискове с модерна италианска техно и транс музика. Внезапно усетих нещо, което не бях изпитвал до този момент – емоция, чувство, тръпка към комбинацията на толкова електронни звуци и ефекти, така красиво комбинирани и изграждащи бийт, който те кара да се движиш. Беше любов от пръв…слух. В този момент осъзнах, че това е музиката с която искам да се занимавам и която ме кара да се чувствам щастлив. Започнах да се обучавам как да смесвам и изравнявам прогресив и техно тракове. За щастие, моят баща Теди Джорджо е професионален и доказал се диджей през годините и благодарение на него попих основата на това изкуство. След това просто започнах да експериментирам, да слушам много музика, да обогатявам колекцията си от издания и да търся своя личен стил.
Винаги се старая да поведа хората на едно музикално пътешествие чрез сетовете си. Започвам с по-бавно темпо и дълбоки мелодии, преминавам към динамични и много танцувални и игриви ритми, а накрая винаги обичам да завършвам с тракове, съдържащи много вокали, инструменти и някаква позитивна меланхолия, която ще ни държи усмивката на лицето в следващите дни.
Винаги се нося в една вибрация с хората пред пулта, обменяме енергия и заедно изграждаме изживяването. Много е важно да имаш този контакт с публиката.
В момента съм се изолирал и впуснал в творчески процес по създаването и композирането на нова музика, която да издам през 2021 година. От сутрин до вечер съм в студиото си и изливам себе си в музика. През лятото, съвместно с ,,Bedouin Adventure Network” организирам два концептуални фестивала на открито – Forest Carnival и Lost Gipsy Land. Фестивалите обединяват музика, изкуство, арт инсталации, духовни и спортни практики, церемонии, вкусна храна и къмпингуване.


Посланието ми към читателите на блога е да бъдете здрави, не осъждайте това, което не разбирате, давайте шанс на некомерсиалното и излизайте по-често от зоната си на комфорт! “

Можете да проследите неговото творчество на музикалната платформа soundcloud и beatport или в социалните мрежи на официалната му страница във facebook и instagram.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: